JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

98 vil jobbe med flyktinger

– Jeg tror den store medieoppmerksomheten rundt enslige mindreårige asylsøkere, har gjort det populært å jobbe med unge flyktninger. De er ressurssterke og gir andre utfordringer, sier avdelingsleder Gudmund Rype.
27.10.2008
14:26
16.12.2013 07:21

Da Drammen kommune nylig lyste ut åtte miljøterapeuter ved botiltaket for enslige ungdommer, som har fått opphold i Norge, var responsen enorm. Da søknadsfristen gikk ut for et par dager siden var det 98 søkere til åtte stillinger, i fem årsverk. 35 av søkerne har høyskoleutdanning. – Dette er upløyd mark og krevende jobber, med mye skift- og turnus, likevel er jobbene populære. Jeg tror den store medieoppmerksomheten rundt enslige mindreårige flyktninger er medvirkende til at folk har fått øynene opp for at dette er et spennende område å jobbe på, sier Rype.

Integrering i praksis

Botiltaket har eksistert i seks år, og utvider kapasiteten fordi kommunen har bestemt seg for å ta imot flere nye unge landsmenn. Tidligere tok Drammen kommune imot fem enslige mindreårige i året. Fra 2008 er antallet økt til åtte. I tillegg har kommunen tatt imot ytterlige tre ungdommer i år. – Det er en slags hvetebrødsdager når ungdommen kommer til oss. Vår oppgave er å hjelpe dem til rette i sitt nye hjemland, sier Rype.

Botiltaket er delt inn i tre enheter. I første fase bor ungdommen i kollektiv med tett oppfølging. Når de har kommet i gang med skole og norskopplæring flytter de over i en avdeling hvor de bor i egne hybler, men fremdeles blir fulgt tett opp. I tredje fase hjelpes ungdommen med integreringen i det norske samfunnet, og må skaffe seg egen bolig i det åpne markedet som en del av treningen. – Blandingen av små enheter, kultur, religion og kjønn er grunnlaget for å skaper god integrering. Drammen er en takknemlig by å integrere i fordi 17 prosent av innbyggerne har innvandrerbakgrunn, sier Rype.

27.10.2008
14:26
16.12.2013 07:21