JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tar dem ikke på alvor

Cato Brunvand Ellingsen fra FOs ledelse reagerer kraftig på at regjeringens jobbstrategi ikke er beregnet på utviklingshemmede.
07.10.2011
16:00
16.12.2013 17:16

mia.paulsen@lomedia.no

– Senest i sommer var jeg i debatt med Bjurstrøm på Dagsnytt 18 om sysselsetting for personer med utviklingshemning. Her viser hun nettopp til sysselsettingsstrategien som kom i går. Det at hun nå sier at den ikke er beregnet på personer med utviklingshemning er i direkte motstrid mot det hun sa til meg i NRK studio. Dette viser at sektormyndighetene nok en gang ikke tar denne gruppens behov på alvor, sier Ellingsen, som selv er seksjonsleder for vernepleierne i FO.

Utfordrer LO

Ellingsen presiserer at han er på reise og ikke har sett strategien, men uttaler seg på grunnlag av artikkelen i Fontene. Han sier at han vil ta initiativ til en ekstra innsats fra LO på dette området.

– Det er flere forbund som bør være interessert i at denne gruppen løftes fram når det gjelder arbeid. Hvis ikke regjeringen klarer det, så skal fagbevegelsen ta ansvar. Selvsagt skal vi også jobbe sammen med NFU om dette, sier Ellingsen til Fontene.

07.10.2011
16:00
16.12.2013 17:16