Grenseløse sosialarbeidere

Har du lyst på praksisplass i utlandet? Eller er du ferdig utdannet og klar for innsats i et av verdens mindre priviligerte strøk?

Nav kritisert for konsulentbruk

Da byråkratiet i Nav skulle effektiviseres, skjøt konsulentbruk i været og mye gikk galt.

Norske ledere har blitt mer autoritære

Medbestemmelse er grunnsteinen i den norske modellen. Men norsk arbeidsliv har blitt langt mer toppstyrt, mener forskere.

Tollen får syntetisk narkohund

Flere hundre psykoaktive stoffer glipper forbi tollen, men nå kommer en ny hund.

Blid og Bøs

Om tre uker er FO-kongressen i full gang. Kongressvertinnen lover å te seg som folk. Det oppfordrer hun delegatene til å gjøre også.

Klassereisen

Barnevernet kan virke skummelt. Barna på Vigeland synes det er helt greit å bli kjent med dem.

Samson felt i tilsyn: – Vi driver i minus for å redde alt sammen

• Kun 5 av 37 ansatte med relevant høgskoleutdanning.• Manglet opplæring.• Manglet rutiner for tvang og makt.

Sosionom-veteran hardt ut mot Kvisvik

Mimmi Kvisvik må slå ring om Ellen Galassen og forhindre at FO mister sin mest markante profesjonspolitiker, krever Ingerid Aamodt i et åpent brev til forbundslederen. Kvisvik oppfordrer til respekt for valgkomiteen og kongressen.

Høgskoleansatte: – FO er på kollisjonskurs med virkeligheten

Hvis FO svekker profesjonenes makt, er forbundet på kollisjonskurs med egne fagfelt, mener ansatte på høgskolene og universitetene. – Da er ikke FO lenger attraktivt for oss i denne sektoren, sier Inge Kvaran og Inger Jacobsen.

Trusler og vold får forskrift

Arbeidsmiljøloven skal få en forskrift om vold og trusler. FO har fått gjennomslag.

Vernepleier fra Buskerud stiller som kandidat til FO-ledelsen

Marianne Solberg Johnsen er ny vernepleierkandidat til vervet som AU-medlem etter Geir Johannessen.

Likelønna drøyer for lenge

Gerd Kristiansen mener likelønnsutviklingen går for sakte. LO har verktøy å jobbe med, påpeker FO-leder Mimmi Kvisvik.

Fauske setter seksuelle overgrep på dagsorden

– De som jobber med barn og unge må kjenne tegnene på at overgrep foregår, sier Gro Anita Olsen. Hun leder FO-klubben i Fauske kommune, som nå arrangerer kurs for ansatte.

Behandling uten vold

Seks av ti FO-medlemmer som jobber i institusjoner og barnevern, har vært utsatt for vold eller trusler det siste året. På Bråten behandlingssenter vil de det annerledes.

Trøgstad samler diagnosene

Utviklingshemning, rus, psykiatri og demens. Et 3-etasjers omsorgsbygg skal huse 24 trøgstinger med diagnose.

Kvinnelønn: Seks års etterslep

Lønnsgapet mellom kvinner og menn er gjenstridig. Hvordan angripe det i et mellomoppgjør som attpåtil spås å bli et nulloppgjør?

Nordisk samarbeid om velferdsmaster

Nordisk ministerråd utlyser fellesnordiske masterprogrammer om velferd.

Kjerringa ingen kunne målbinde

– All politikk må sjåast frå brusteinen, seier Oddny Miljeteig.

Sterke reaksjoner på lederkabalen

Skandaløst å vrake FOs mest profilerte politiker, fastslår Patrik Dahlqvist (FO Østfold). Trist, men nødvendig, mener Tore Kristiansen (FO Oslo).

Nav-vikar ble medlem nummer 27 000

Lene Rørvik fikk seg en skikkelig overraskelse i lunsjpausen fredag 6. feburuar. Den nyutdannede sosionomen er FOs medlem nummer 27 000.

Ellen Galaasen vrakes

Ellen Galaasen er den eneste i dagens FO-ledelse som sitter i det vervet hun ble valgt til på kongressen i 2010. En drøy måned før neste kongress blir hun vraket av valgkomiteen.

Søkte 200 jobber – ingen napp

Flerkulturell kompetanse er kommunale honnørord. Men etatene vil ikke ha sosionom Jihan Salems 20-årige erfaring. Den er jo ikke fra Norge.

Krisesentrene blir sterkere, men det går altfor sakte, mener Tove Smaadahl.

Tove Smaadahl: – Det går bare ikke hvis dette skal ta like lang tid i fremtiden. Over 2000 personer overnattet på krisesenter for første gang i 2013. Mange vender tilbake på grunn av sviktende samarbeid med det kommunale hjelpeapparatet.

Kvinnekamp i krigens skygge

Kvinnene bærer den tyngste børa i verdens yngste land. Se vår bildeserie.

Semmerud tar ikke gjenvalg

Sosionomene trenger nytt navn lederkabalen.

Si nei til selvutvikling

Slutt å kjenne etter, fokuser på det negative, og gi coachen din sparken. Det er psykologiprofessor Svend Brinkmanns råd.

– Regjeringen svekker pensjon og stillingsvern

STREIKEN: – Jeg er her for å sikre rettighetene til framtidige generasjoner, sier barnevernpedagog Sidsel Hedemann Amdam.

FO-studentene frykter framtid på vent

– Regjeringen skyver studentene foran seg når de argumenterer for kuttene i arbeidsmiljøloven. Det blir ikke flere jobber, sier Anel Sadzak, sosionomstudent ved Diakonhjemmet Høgskole i Oslo.

– Mer enn små justeringer

ARBEIDSMILJØLOVEN: Å gjøre unntaket til normalen kan ikke kalles en liten justering, mener arbeidslivsforsker Anne Cecilie Bergene. Svekket stillingsvern holder de svakest stilte på arbeidsmarkedet fast i en svingdør mellom arbeidsledighet og midlertidighet, advarer hun.

LO-Gerd: - Streiker for frihet

Titusenvis av arbeidstakere streiker nå mot regjeringens forslag til arbeidsmiljølov. – Vi kjemper for verdighet og frihet, var budskapet til LO-leder Gerd Kristiansen utenfor Stortinget. Arbeidsminister Robert Eriksson forsvarte forslagene.

Klar - ferdig - streik

Onsdag er det storstreik mot regjeringens arbeidslivspolitikk. Men noen holder hjulene i gang.

Arbeidsminsteren avfeier all kritikk

Total skivebom og uforståelig streik, sier arbeidsminister Robert Eriksson om streiken som samler fagbevegelsen onsdag.

Hellig grunn

Magne Raundalen trengte en debrief før han kunne hjelpe flere barn.

Disse skal underholde under streiken

Kjente navn som Samsaya, Vinni og Datarock er blant de som skal underholde på markeringer mot den nye arbeidsmiljøloven.

Alta smører tynnere kompetansetillegg på sine sosialarbeidere.

20 000 kroner er gjengs uttelling for ett års videreutdanning. Ikke i Alta.

Sterkt møte med kvinner i Sør-Sudan

Kvinner i Sør-Sudan forsørger familien samtidig som de kjemper mot kulturelt forankret vold og undertrykking. FOs fire ambassadører er imponerte og ydmyke i møte med dem.

Horne vil ikke lovfeste overgrepsveileder

Solveig Horne har ingen planer om å lovfeste kommunale retningslinjer for å håndtere overgrep mot utviklingshemmede.– Men jeg forventer at kommunene følger opp, sier hun.

Små Enheter under etterforskning

Politiet i Asker og Bærum starter etterforskning av Behandlingssenteret Små Enheter.

Psykisk helsevern må ta ansvar

Bent Høie tvinges ut på banen etter drapet på sosionomen ved Små Enheter. Barnevernet trenger bistand fra psykiatrien, mener barnevernleder Gunnar Thoresen.

Søker vernepleier til FO-ledelsen

Geir Johannessen tar ikke gjenvalg på FO-kongressen i mars.

Facebook
Siste fagartikkel

Krevende samarbeid om skolebarn

Vernepleiere i skolen skal samarbeide med minoritetsfamilier som har barn med funksjonshemning. Det krever høy bevissthet fra begge sider.

Fontene i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av Fontene finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.

Fontene forskning i PDF-format

Klikk på forsiden for å lese hele bladet

Eldre utgaver av Fontene forskning finner du ved å klikke på kalenderikonet øverst på siden.


Se også: Forfatterveiledning og fagredaksjon

Ledige stillinger
Fontene.no Forsiden - http://www.fontene.no Mar 6 2015 11:58:19 Mar 6 2015 11:58:19 1 Grenselse sosialarbeidere Har du lyst p praksisplass i utlandet? Eller er du ferdig utdannet og klar for innsats i et av verdens mindre privilegerte strk? http://www.fontene.no/forsiden/grenselse_sosialarbeidere_326493.html http://www.fontene.no Mar 5 2015 12:00:00 Nav kritisert for konsulentbruk Da byrkratiet i Nav skulle effektiviseres, skjt konsulentbruk i vret og mye gikk galt. http://www.fontene.no/forsiden/nav_kritisert_for_konsulentbruk_326129.html http://www.fontene.no Mar 4 2015 12:00:00 Norske ledere har blitt mer autoritre Medbestemmelse er grunnsteinen i den norske modellen. Men norsk arbeidsliv har blitt langt mer toppstyrt, mener forskere. http://www.fontene.no/forsiden/norske_ledere_har_blitt_mer_autoritre_325843.html http://www.fontene.no Mar 3 2015 12:00:00 Tollen fr syntetisk narkohund Flere hundre psykoaktive stoffer glipper forbi tollen, men n kommer en ny hund. http://www.fontene.no/forsiden/tollen_fr_syntetisk_narkohund_325620.html http://www.fontene.no Mar 3 2015 12:00:00 Trgstad samler diagnosene Utviklingshemning, rus, psykiatri og demens. Et 3-etasjers omsorgsbygg skal huse 24 trgstinger med diagnose. http://www.fontene.no/forsiden/trgstad_samler_diagnosene_321191.html http://www.fontene.no Mar 2 2015 12:00:00 Blid og Bs Om tre uker er FO-kongressen i full gang. Kongressvertinnen lover te seg som folk. Det oppfordrer hun delegatene til gjre ogs. http://www.fontene.no/forsiden/blid_og_bs_324720.html http://www.fontene.no Feb 27 2015 12:00:00 Klassereisen Barnevernet kan virke skummelt. Barna p Vigeland synes det er helt greit bli kjent med dem. http://www.fontene.no/forsiden/klassereisen_325064.html http://www.fontene.no Feb 27 2015 12:00:00 Sosionom-veteran hardt ut mot Kvisvik Mimmi Kvisvik m sl ring om Ellen Galassen og forhindre at FO mister sin mest markante profesjonspolitiker, krever Ingerid Aamodt i et pent brev til forbundslederen. Kvisvik oppfordrer til respekt for valgkomiteen og kongressen. http://www.fontene.no/forsiden/sosionomveteran_hardt_ut_mot_kvisvik_324746.html http://www.fontene.no Feb 27 2015 12:00:00 Hgskoleansatte: - FO er p kollisjonskurs med virkeligheten Hvis FO svekker profesjonenes makt, er forbundet p kollisjonskurs med egne fagfelt, mener ansatte p hgskolene og universitetene. - Da er ikke FO lenger attraktivt for oss i denne sektoren, sier Inge Kvaran og Inger Jacobsen. http://www.fontene.no/forsiden/hgskoleansatte__fo_er_p_kollisjonskurs_med_virkeligheten_324554.html http://www.fontene.no Feb 26 2015 12:00:00 Samson felt i tilsyn: - Vi driver i minus for redde alt sammen Kun 5 av 37 ansatte med relevant hgskoleutdanning. Manglet opplring. Manglet rutiner for tvang og makt. http://www.fontene.no/forsiden/samson_felt_i_tilsyn__vi_driver_i_minus_for__redde_alt_sammen_324722.html http://www.fontene.no Feb 26 2015 12:00:00 Kvinnekamp i krigens skygge Kvinnene brer den tyngste bra i verdens yngste land.Se vr bildeserie. http://www.fontene.no/forsiden/kvinnekamp_i_krigens_skygge_319055.html http://www.fontene.no Feb 23 2015 12:00:00 Trusler og vold fr forskrift Arbeidsmiljloven skal f en forskrift om vold og trusler. FO har ftt gjennomslag. http://www.fontene.no/forsiden/trusler_og_vold_fr_forskrift_322907.html http://www.fontene.no Feb 18 2015 12:00:00 Likelnna dryer for lenge Gerd Kristiansen mener likelnnsutviklingen gr for sakte. LO har verkty jobbe med, ppeker FO-leder Mimmi Kvisvik. http://www.fontene.no/forsiden/likelnna_dryer_for_lenge_322601.html http://www.fontene.no Feb 18 2015 12:00:00 Vernepleier fra Buskerud stiller som kandidat til FO-ledelsen Marianne Solberg Johnsen er ny vernepleierkandidat til vervet som AU-medlem etter Geir Johannessen. http://www.fontene.no/forsiden/vernepleier_fra_buskerud_stiller_som_kandidat_til_foledelsen_322557.html http://www.fontene.no Feb 17 2015 12:00:00 Nav-vikar ble medlem nummer 27 000 Lene Rrvik fikk seg en skikkelig overraskelse i lunsjpausen fredag 6. feburuar. Den nyutdannede sosionomen er FOs medlem nummer 27 000. http://www.fontene.no/forsiden/nav_vikar_ble_medlem_nummer__27_000_320089.html http://www.fontene.no Feb 17 2015 12:00:00 Fauske setter seksuelle overgrep p dagsorden - De som jobber med barn og unge m kjenne tegnene p at overgrep foregr, sierGro Anita Olsen. Hun leder FO-klubben i Fauske kommune, som n arrangerer kurs for ansatte. http://www.fontene.no/forsiden/fauske_setter_seksuelle_overgrep_p_dagsorden_322277.html http://www.fontene.no Feb 16 2015 12:00:00 Behandling uten vold Seks av ti FO-medlemmer som jobber i institusjoner og barnevern, har vrt utsatt for vold eller trusler det siste ret. P Brten behandlingssenter vil de det annerledes. http://www.fontene.no/forsiden/behandling_uten_vold_322281.html http://www.fontene.no Feb 16 2015 12:00:00 Nordisk samarbeid om velferdsmaster Nordisk ministerrd utlyser fellesnordiske masterprogrammer om velferd. http://www.fontene.no/forsiden/nordisk_samarbeid_om_velferdsmaster_321359.html http://www.fontene.no Feb 13 2015 12:00:00 Kvinnelnn: Seks rs etterslep Lnnsgapet mellom kvinner og menn er gjenstridig. Hvordan angripe det i et mellomoppgjr som attptil sps bli et nulloppgjr? http://www.fontene.no/forsiden/kvinnelnn_seks_rs_etterslep_321377.html http://www.fontene.no Feb 12 2015 12:00:00 Kjerringa ingen kunne mlbinde - All politikk m sjast fr brusteinen, seier Oddny Miljeteig. http://www.fontene.no/forsiden/kjerringa_ingen_kunne_mlbinde_321195.html http://www.fontene.no Feb 11 2015 12:00:00 Sterke reaksjoner p lederkabalen Skandalst vrake FOs mest profilerte politiker, fastslr Patrik Dahlqvist (FO stfold). Trist, men ndvendig, mener Tore Kristiansen (FO Oslo). http://www.fontene.no/forsiden/sterke_reaksjoner_p_lederkabalen_320573.html http://www.fontene.no Feb 10 2015 12:00:00 Ellen Galaasen vrakes Ellen Galaasen er den eneste i dagens FO-ledelse som sitter i det vervet hun ble valgt til p kongressen i 2010. En dry mned fr neste kongress blir hun vraket av valgkomiteen. http://www.fontene.no/forsiden/ellen_galaasen_vrakes_319993.html http://www.fontene.no Feb 6 2015 12:00:00 Krisesentrene blir sterkere, men det gr altfor sakte, mener Tove Smaadahl. Tove Smaadahl: - Det gr bare ikke hvis dette skal ta like lang tid i fremtiden.Over 2000 personer overnattet p krisesenter for frste gang i 2013. Mange vender tilbake p grunn av sviktende samarbeid med det kommunale hjelpeapparatet. http://www.fontene.no/forsiden/krisesentrene_blir_sterkere_men_det_gr_altfor_sakte_mener_tove_smaadahl_319063.html http://www.fontene.no Feb 5 2015 12:00:00 Skte 200 jobber - ingen napp Flerkulturell kompetanse er kommunale honnrord. Men etatene vil ikke ha sosionomJihan Salems 20-rige erfaring. Den er jo ikke fra Norge. http://www.fontene.no/forsiden/skte_200_jobber__ingen_napp_319623.html http://www.fontene.no Feb 5 2015 12:00:00 Semmerud tar ikke gjenvalg Sosionomene trenger nytt navn lederkabalen. http://www.fontene.no/forsiden/lars_semmerud_tar_ikke_gjenvalg_318443.html http://www.fontene.no Feb 4 2015 12:00:00 - Regjeringen svekker pensjon og stillingsvern STREIKEN: - Jeg er her for sikre rettighetene til framtidige generasjoner, sier barnevernpedagog Sidsel Hedemann Amdam. http://www.fontene.no/forsiden/_regjeringen_svekker_pensjon_og_stillingsvern_317905.html http://www.fontene.no Jan 30 2015 12:00:00 FO-studentene frykter framtid p vent - Regjeringen skyver studentene foran seg nr de argumenterer for kuttene i arbeidsmiljloven. Det blir ikke flere jobber, sier Anel Sadzak, sosionomstudent ved Diakonhjemmet Hgskole i Oslo. http://www.fontene.no/forsiden/fostudentene_frykter_framtid_p_vent_317904.html http://www.fontene.no Jan 30 2015 12:00:00 Si nei til selvutvikling Slutt kjenne etter, fokuser p det negative, og gi coachen din sparken. Det er psykologiprofessor Svend Brinkmanns rd. http://www.fontene.no/forsiden/si_nei_til_selvutvikling_318309.html http://www.fontene.no Jan 30 2015 12:00:00 Hellig grunn Magne Raundalen trengte en debrief fr han kunne hjelpe flere barn. http://www.fontene.no/forsiden/hellig_grunn_316727.html http://www.fontene.no Jan 29 2015 12:00:00 - Mer enn sm justeringer ARBEIDSMILJLOVEN: gjre unntaket til normalen kan ikke kalles en liten justering, mener arbeidslivsforsker Anne Cecilie Bergene. Svekket stillingsvern holder de svakest stilte p arbeidsmarkedet fasti en svingdr mellom arbeidsledighet og midlertidighet, advarer hun. http://www.fontene.no/forsiden/_mer_enn_sm_justeringer_317747.html http://www.fontene.no Jan 29 2015 12:00:00 LO-Gerd: - Streiker for frihet Titusenvis av arbeidstakere streiker n mot regjeringens forslag til arbeidsmiljlov. - Vi kjemper for verdighet og frihet, var budskapet til LO-leder Gerd Kristiansen utenfor Stortinget. Arbeidsminister Robert Eriksson forsvarte forslagene. http://www.fontene.no/forsiden/logerd__streiker_for_frihet_317891.html http://www.fontene.no Jan 28 2015 12:00:00 Arbeidsminsteren avfeier all kritikk Total skivebom og uforstelig streik, sier arbeidsminister Robert Eriksson om streiken som samler fagbevegelsen onsdag. http://www.fontene.no/forsiden/arbeidsminsteren_avfeier_all_kritikk_317399.html http://www.fontene.no Jan 28 2015 12:00:00 Klar - ferdig - streik Onsdag er det storstreik mot regjeringens arbeidslivspolitikk. Men noen holder hjulene i gang. http://www.fontene.no/forsiden/klar__ferdig__streik_317492.html http://www.fontene.no Jan 28 2015 12:00:00 Alta smrer tynnere kompetansetillegg p sine sosialarbeidere. 20 000 kroner er gjengs uttelling for ett rs videreutdanning. Ikke i Alta. http://www.fontene.no/forsiden/hvor_ble_det_av_kompetansetillegget_316073.html http://www.fontene.no Jan 26 2015 12:00:00 Disse skal underholde under streiken Kjente navn som Samsaya, Vinni og Datarock er blant de som skal underholde p markeringer mot den nye arbeidsmiljloven. http://www.fontene.no/forsiden/disse_skal_underholde_p_streikearrangementene_316612.html http://www.fontene.no Jan 23 2015 12:00:00 Sterkt mte med kvinner i Sr-Sudan Kvinner i Sr-Sudan forsrger familien samtidig som de kjemper mot kulturelt forankret vold og undertrykking. FOs fire ambassadrer er imponerte og ydmyke i mte med dem. http://www.fontene.no/forsiden/sterkt_mte_med_kvinner_i_srsudan_314860.html http://www.fontene.no Jan 23 2015 12:00:00 Horne vil ikke lovfeste overgrepsveileder Solveig Horne har ingen planer om lovfeste kommunale retningslinjer for hndtere overgrep mot utviklingshemmede.- Men jeg forventer at kommunene flger opp, sier hun. http://www.fontene.no/forsiden/horne_vil_ikke_lovfeste_overgrepsveileder_314333.html http://www.fontene.no Jan 21 2015 12:00:00 Sm Enheter under etterforskning Politiet i Asker og Brum starter etterforskning av Behandlingssenteret Sm Enheter. http://www.fontene.no/forsiden/sm_enheter_under_etterforskning_314290.html http://www.fontene.no Jan 14 2015 12:00:00 Psykisk helsevern m ta ansvar Bent Hie tvinges ut p banen etter drapet p sosionomen ved Sm Enheter. Barnevernet trenger bistand fra psykiatrien, mener barnevernleder Gunnar Thoresen. http://www.fontene.no/forsiden/psykisk_helsevern_m_ta_ansvar_314262.html http://www.fontene.no Jan 14 2015 12:00:00 Sker vernepleier til FO-ledelsen Geir Johannessen tar ikke gjenvalg p FO-kongressen i mars. http://www.fontene.no/forsiden/sker_vernepleier_til_foledelsen_313700.html http://www.fontene.no Jan 12 2015 12:00:00 PROMO fagartikler http://www.fontene.no/artikkel/promo__fagartikler_286567.html http://www.fontene.no Sep 19 2014 12:00:00