JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Røde Kors gir flere fattige feriemoro

BLD har økt bevilgningen til «Ferie for alle» i regi av Røde Kors til 2.5 millioner kroner. I år får 2 500 mennesker noe å fortelle når de er tilbake i hverdagen.
12.03.2013
12:54
16.12.2013 22:03

vibeke.liane@lomedia.no

Bevilgningen fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet blir i år på 2.5 millioner kroner. Formålet med tiltaket er at barn og familier med vanskelig økonomi får dra på ferie. – I søknaden skisserte vi at vi har kapasitet til å gjennomføre ferier for 3 millioner kroner, men vi er glade for at departementet også ser at behovet øker, sier Therese Koppang som leder seksjon omsorg i Røde Kors.

Felles opplevelser

Ferieoppholdet tilbys familier som har minst ett barn i alderen 6 – 13 år. Familiene kan søke selv, men søknadene formidles ofte gjennom skolehelsetjenesten, barneverntjenesten, sosialtjenesten og andre offentlige instanser. – Det er viktig at hele familien reiser på ferie sammen, så de får mulighet til å dele gode opplevelser sammen, framholder Koppang.

Noe å fortelle

Styreleder Georg Rønning i organisasjonen Fattignorge er glad for at departementet øker bevilgningen. –Vi hører stadig om barn som ikke har vært på ferie så lenge de kan huske. De har ingen ting å fortelle når skolen starter etter ferien. Det er tøft når klassekameratene har vært på spennende reiser, sier Rønning.

2500 får drømmeferien

«Ferie for alle» arrangeres i skolens ferier. Til sammen får 2 500 mennesker ferieopplevelser på Røde Kors aktivitetssentre rundt i landet. Les mer om Ferie for alle på. www.rodekors.no/ferieforalle

12.03.2013
12:54
16.12.2013 22:03