JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nei til knapper og glansbilder

I dag har barnevernpedagog Anne Grønsund takket nei til en spennende jobb i Lister barnevern. Hun vil ikke jobbe for knapper og glansbilder.
26.02.2010
11:32
14.12.2013 12:45

mia.paulsen@lomedia.no

En lønn på 358 000 kroner i året er nærmest respektløst å tilby for jobben som gruppeleder i Lister barnevern, mener Grønsund. Lister barnevern er resultatet av en sammenslåing av barnevernet i fem kommuner fra 1.1.10.

Komplisert

–Barnevernet er kanskje det mest kompliserte arbeidsområdet i kommunen, og det krever høy kompetanse og gode kvalifikasjoner. Det bør kommunen anerkjenne og betale for. Det er faktisk slik at sluttsummen på lønnsslippen min sier noe om hvilken grad av anerkjennelse jeg får, sier Anne Grønsund.

Grønsund sier at hun ikke er innstil på å ofre ettermiddager og kvelder, ha tusenvis av bekymringer og et enormt ansvar for barns ve og vel uten at det blir anerkjent.

To ubesatte

De er to høyskoleutdannede barnevernarbeidere som i dag takket nei til gruppelederstilling. Det betyr at bare en av tre gruppelederstillinger i Lister barnevern er besatt.

Tillegg på 15 000

Lønnstilbudet innebar et tillegg på 15 000 kroner på toppen av hennes grunnlønn som nå ligger på 343 000 kroner i året. Grønsund hadde krevd 400 000 i lønn og synes det ville være rimelig, blant annet sett i forhold til at barnevernlederen tjener 550 000 i året. Anne Grønsund har en treårig høgskoleutdanning og seks års erfaring fra barnevern.

Fullt faglig ansvar

I jobben som en av tre gruppeledere i Lister barnevern ville hun hatt fullt faglig ansvar for meldinger og behandling av dem i Lister barnevern, som omfatter myndighet til å fatte vedtak. Det betyr også veiledning og oppfølging av saksbehandlerne.

–Hvis kommunen vil ha meg til å gjøre dette, må de betale for det. Jeg synes det er synd, for jeg hadde veldig lyst på jobben. Det er en spennende jobb i et felt jeg er dypt engasjert i, sier Anne Grønsund.

26.02.2010
11:32
14.12.2013 12:45